Cocalari si pitipoance

Ce ar fi lumea fara cocalari si pitipoance?

Nici eu nu pot raspunde la aceasta intrebare, pentru ca ei sunt peste tot. Au invadat lumea!!!!

Cocalarii si pitipoancele ies in evidenta, nu-i nevoie sa-i cauti . Ei, Don Juani de Mahala , la prima vedere bine imbracati, cand coboara din bolizii de zeci sau chiar sute de mii de euro , unde boxele baga, nu gluma, cele mai recente ,,slagare” gen ,,haoleu dusmanii mei” sau ,,am lovele de ma sparg”  .

Cocalarul este tipul care crede ca poate avea totul nefacand nimic. El se crede Adonis. Puterea lui este BANUL. Banul este suveran, cu el cumperi orice si pe oricine. Poti sa fi prostul prostilor, dar daca ai bani, esti bazat. Lumea iti stie de frica si te trateaza cu respect.

Pentru cocalar conteaza foarte mult aspectul:adica ce se vede in exterior. Interiorul poate fi si gaunos. Aparentele conteaza. Superficialitatea , nu.

Pitipoancele  in schimb, nu au bani: ele sunt vanatoare de bani. Pentru asta trebuie neaparat sa gasesti sponsori. Fie si un babalac , cu un picior in groapa, caruia-i curg balele si fara sa se uita la tine cum defilezi aproape goala prin casa lui. Bani sa fie, ca de restul te ocupi tu. Buzisoare, tatisoare, fundulet , posete de fitze, pantofi de firma, decapotabila,ca……..de, trebuie sa mai si produci, nu numai sa cheltui.. Si cand esti ,,tunata” si ai dotari de calitate, alta e situata:curg sponsorii de trebuie sa le faci programare .

Pitipoancele pot fi vazute si la televizor. Nu conteaza ce ,,perle” pot scoate pe gura , atata timp cat audienta creste. Si ………………CRESTE. Pentru ca omul saracul, din lipsa de ocupatie, casca ochii si deschide urechile bine la toate balacarelile , unde se promoveaza incultura si imoralitatea.

Cocalarii si pitipoancele pot fi intalniti  peste tot.Cand o sa-i vedeti, sigur o sa-i recunoasteti.  Ei impartesc acelasi ecosistem,si fac parte din acelasi lant trofic: lantul PARAZITILOR, din care nu ar putea lipsi nici unul  nici celalalt pentru ca ei se hranesc din aceeasi sursa:prostia. De aceea ei sunt nedespartiti: unde e un cocalar sigur va fi si o pitipoanca, iar unde e o pitipoanca,  inevitabil vor fi multi cocalari.

P.S. COCALAR- substantiv masculin- 1-Tigan care cauta (sau mananca de) prin gunoaie/ 2-Fante de mahala/ 3- Om de nimic.

SURSA- MDA2 (2010)- Micul Dictionar Academic , editia a doua, 2010.

PITIPOANCA-substantiv feminin-1- tanara usuratica

SURSA- Argou (2007).