Ficat de pui la tigaie, cu piuré de broccoli şi cartofi

Este o mâncare rapidă, care nu-ţi solicită mult timp. Rețeta este pentru 2 persoane. Se pot schimba cantitățile, în funcție de câte persoane aveți la masă.

Pentru asta ai nevoie de:250g de ficat de pui,o ceapă, un ardei, 50g unt, un broccoli mic,4 cartofi medii, condimente după gust.

Eu de obicei când pregătesc ficat îl pun în apă rece câteva ore, schimbând apa de câteva ori, ca să iasă sângele. Apoi îl spăl în mai multe ape, pus într-o strecurătoare, şi abia apoi îl folosesc. Nu îl tai, deoarece prin gătire se cam distruge şi îmi place să văd bucăți în farfurie.

Curăț ceapa şi o tai Julien, ardeiul la fel, curăț cartofii şi îi pun la fiert întregi cu buchețelele de broccoli. Se pun în apă rece cât să-i acoperi ,şi adaugi două cuburi de Knorr. Ca să lucrezi pe două fronturi, lucrezi cu două ochiuri de aragaz (eu gătesc pe plită electrică) şi foloseşti o cratiță de teflon sau inox ca să nu se prindă .

Pui jumătate din unt, ceapa, ardeiul şi apoi ficatul. Nu condimentezi până la final dacă vrei să nu se întărească. Încerci să amesteci cât mai rar ,ca să nu se zdrobească

Vetifici cartofii şi broccoli dacă sunt fierți.

Scurgi apa de pe ei,pui restul de unt şi îi zdrobeşti dar nu de tot, să rămână bucățele de broccoli.

Când totul este gata,condimentezi după gust (eu gătesc cu foarte puțină sare) şi gata masa , apoi……

Poftă bună !!!!

4 comentarii

Comentariile sunt închise