10 forme de prietenii

În viață întâlneşti tot felul de oameni ,pe care-i leagă diverse prietenii. Iată câteva exemple,într-o ordine aleatorie . Tu în care dintre ele te regasesti?

1- Prietenul virtual -nu îl cunoşti personal,dar la toate postările tale iți dă like şi aprobă tot ce spui, dar rămâne un necunoscut pentru tine.Aşa că,atenție!

„Când ești fericit, toți sunt prieteni cu tine.” — Proverbe grecești

2-Prietenul coleg-se numără printre cei periculoşi. Sociabil cu tine ,nu se va da în lături să te ,,toarne” pentru a avansa in companie.

„E mai rușinos să nu ai încredere într-un prieten decât să fii înșelat de el.” — Arthur Schopenhauer

3-Şogorul –(regionalism din Maramureş) şogorul este prietenul atat de săritor încât dacă eşti plecat într-o delegație ,s-ar putea să intre în patul nevestei sau iubitei.

„E bine să știi unde-ți sunt prietenii, dar e și mai bine să știi unde-ți sunt dușmanii.” — Alexandre Dumas

4-Prietenul ,,dă-mi 100″ nu are niciodata bani,şi te foloseşte pe post de bancomat .Mereu iți va cere bani cu împrumut pe care va uita să ți-i restituie.


„”Nu te teme de dușmanii care te atacă. Teme-te de prietenii care te lingușesc.” Dale Carnegie” — Dale Carnegie

5-Bârfitorul-nu are subiecte de discuție .El este acel ,,radio şanț” care-ți oferă informații gratuite şi deocheate despre toata lumea. Nu e bine să ai un astfel de prieten.

„Timpul verifică prietenii aşa cum focul verifică aurul.” — Menandru

6-Profitorul-deşi vă cunoaşteți de zeci de ani ați fost doar simple cunoştințe. În momentul în care pentru el tu ai devenit un mod de a obține avantaje,devine umbra ta. Iar atunci când nu mai reprezinți pentru el interes,te dă la o parte .

„Numai duşmanii ne spun adevărul. Cei apropiați ne mint fără sfârşit, prinşi în pânza de păianjen a datoriei.” — Stephen King

7-Prietenul de o viață-ai copilărit împreună cu el,ați fost colegi de şcoală .Însă ajunşi adulți ,drumurile vi s-au despărțit iar când vă revedeți după 20 de ani iți dai seama că timpul nu a stricat prietenia voastră.El e prietenul pe care-l vei păstra toată viața.

„A merge cu un prieten prin întuneric este mult mai bine decât a merge singur prin lumină.” — Helen Keller

8- Prietenul Iuda-nici nu poți să-l numeşti prieten deoarece te vinde pentru câțiva bani sau beneficii.Fereşte-te de astfel de oameni!

„Ferește-te deopotrivă de prietenia dușmanului și de dușmănia prietenului.” — Nicolae Iorga

9-Prietenul de pahar-oricând gata sa te invite la o ,,băută” prietenul acesta este cel mai mare duşman al tău.Este persoana care găseşte motive de sărbătorire din te miri ce şi te invită să-l insoțeşti. Cu el o să ai mereu parte de petreceri .Ocoleşte-l! Nu este un camarad bun pentru tine deoarece te va trage in jos.

„Prietenul adevărat e cel care te sfătuieşte bine, nu cel care îţi laudă nebuniile.” — André Malraux

10-Prietenul adevărat-este acea persoană pe care poți să o suni la orice oră din zi şi din noapte şi el va fi prezent. Prietenul adevărat nu trebuie să fie de acord cu tot ceea ce faci sau spui.Pentru că -prietenul la nevoie se cunoaşte. Prietenul adevarat nu te va trăda niciodată!


„Adevărata prietenie rezistă timpului, distanţei şi tăcerii.” — Isabel Allende

Prietenii trebuie sa fie puțini dar buni.

„Omul trebuie să aibă şi prieteni, şi duşmani. Prietenii îl învaţă ce trebuie să facă, iar duşmanii îl obligă să facă ce trebuie.” — Nicolae Iorga